Om alle inhoud te kunnen zien hebt u de actuele versie van Adobe Flash Player nodig.

Startpagina Biografie Boekje Nierfalen Leidschdagblad Nooit verleden tijd Ellis & Elisabeth Gezocht Familie Toneel R.a.veen R.a.veen 2 Scholen Rec 4 Radio&TV Zonnestraal Contact Gastenboek Leuk om naar te kijken  Boek Presentatie 

Ellis & Elisabeth

Nu in de boekhandel

Ellis & Elisabeth

In 1944 worden Leentje en Caroline naar Theresienstadt gedeporteerd. De twee jonge vrouwen worden direct goede vriendinnen, vooral omdat ze beiden hoogzwanger zijn. Caroline baart een meisje, en een paar weken later schenkt Leentje het leven aan Ellis. Wonder boven wonder overleven zowel de twee jonge moeders als hun kwetsbare baby's de hel van het kamp. Na de oorlog verliezen Leentje en Caroline elkaar uit het oog. Als ze diep teleurgesteld in de Nederlandse overheid, en in een wanhopige poging de oorlog achter zich te laten beiden onafhankelijk van elkaar het land verlaten. Ellis groeit volkomen onwetend van haar verleden in Australië op, terwijl Elisabeth in Frankrijk doorlopend door haar ouders wordt geconfronteerd met de oorlog.Als Ellis na de de dood van haar moeder erachter komt dat Leentje belangrijke informatie heeft verzwegen zet ze alles op alles om de waarheid te achterhalen.

Een waar gebeurd verhaal

De auteur die beide mensen goed kent, evenals hun ouders, geeft daar zijn visie over. Wie dit boek leest begrijpt, dat de oorlog voor sommige mensen nooit tot een einde is gekomen.

Klik voor de volgende pagina